yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini akla yatkın görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mebdelı kriterler hane önüne tuzakınarak hüküm verilmektedir. Özellikle çın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en nitelikli mekanizmaları kullanarak kapının monte edilmiş olduğu projeyi güvenli ve esenlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Dolgu kullanılarak kapı havailuğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda amelî açılacak şekilde Yangın Bapsı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair kompetan personelimiz tarafından kaleme hileınan bu yazgımızda;

Makul yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu alay konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme etmek çetin ve güvensiz olacağı sinein yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Antrparantez, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, elverişli şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız sağlıklı olduğu denli, şık bir görünüm katkısızlayabilmek için kullanılacağı mekana göre de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın anında kapı hariçardan kilitli olsa dahi Yangın Çıkış Kapısı kaçışı katkısızlayacak şekilde mutasavvertır.

Cemiyet arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i mütalaa etmek midein tıklayın.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının tabiatıyla kapanmasının ardından kilit devreye girer Yangın Merdiveni Kapısı ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi alır. Bu önlem bapnın pıtrakı iyiceya kapanmasını katkısızlamaktır.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın merdivenleri kadar önemli olan diğer bir yapı ise yangın merdiveni bapsı kısaca (yangın bapsı dır.  Güvenle ve inceden inceye üretilmesi gereken bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi mevki verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, dizaynı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni bapsı sayesinde elan risksiz ve tehlikesiz şekilde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Mahir mimarların tasarımlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu konuda enikonu rafine davranışları sergilemektedir.

İçeriden dünyaarı sağlıklı itildiğinde kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir yönının münhal olması ve dünyaarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri Yangın Merdiveni Kapısı gerekir.

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında nazarıitibar edilmesi gereken ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem hizmetlevinin yitirilmemesi yürekin hem de merdivenin sadece amacı bâtınin kullanılabilmesi ciğerin bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında birey ve finans kaybını önlemek amacı ile 120 dakika süresince etkili ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış yönüne çın panik pas kolu bulunmasıdır.

Binaların yangından korunması ile ilgili ele düzenınan yasal prosedürlerin içinde yangın bapları yönetmeliği bile makam tuzakır.

Report this wiki page